Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، انرژی خورشیدی بدون شک یکی از مورد پسندترین منابع انرژی تجدیدپذیر است. از آنجایی که نیاز به انرژی با بهبود فناوری و افزایش جمعیت همواره افزایش می‌یابد، شرکت‌ها سعی می‌کنند کارآمدترین راه‌حل‌هایی را ارائه دهند که پاسخگویی به تقاضای انرژی در جهان را نوید می‌دهد.

ما قبلاً نمونه‌هایی مانند ساختمانی که با صفحات خورشیدی پوشیده شده است و خودروهایی که به پنل‌های خورشیدی مجهز شده‌اند، دیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون «لازلو نمت» (László Németh) طراح مشغول در شرکت «لاسکی دیزاین» (Lasky Design)، یک هواپیمای مفهومی را توسعه داده است که از انرژی خورشیدی استفاده می‌کند و روی آن صفحات خورشیدی نصب شده است.

این هواپیما ملقب به فالکون سولار (Falcon Solar) به معنای شاهین خورشیدی با ظاهری شبیه به پرنده شاهین در نگاه اول توجه را به خود معطوف می‌کند.

«نمت» در یک مصاحبه گفت: این طرح، از بدن پرندگان شکاری الهام گرفته شده است. طبیعت مدتهاست که الهامات خوبی برای مهندسان و طراحان فراهم کرده است و درک و حفظ تعادل با طبیعت مهم است.

وی افزود: امروزه ما می‌توانیم بالاتر از سرعت صوت پرواز کنیم، اما هزینه زیست محیطی و هزینه انرژی برایمان در بر دارد. پرندگان در این امر بسیار کارآمدتر هستند و ما می‌توانیم آن بازدهی را که از پرندگان آموخته‌ایم، در مهندسی بکار بگیریم و سرعت وسایل نقلیه پاک را افزایش دهیم. من به عنوان یک طراح می‌توانم بگویم که اینها مسائلی هستند که هنگام طراحی و زمانی که از طبیعت ایده می‌گیریم برای ما الهام‌بخش هستند.

این مفهوم به عنوان یک هواپیمای مسافربری طراحی شده است و هدف آن پایدارتر و کارآمدتر کردن حمل و نقل هوایی است.

قرارگیری صفحات خورشیدی در سطح فوقانی این هواپیما ممکن است این سوال را ایجاد کند که این هواپیما در هوای ابری یا در شب چگونه پرواز می‌کند؟

«نمت» می‌گوید: جریان بادهای شدید و تاریکی در شب است که باعث ایجاد مشکلاتی برای هواپیماهای امروزی بهره گیرنده از انرژی خورشیدی می‌شود. همچنین مشکل سرمای شدید وجود دارد که باتری‌ها آن را به هیچ عنوان دوست ندارند و اضافه می‌کند که پرواز در ارتفاعات بالاتر ممکن است به غلبه بر این مشکلات کمک کند.

«نمت» انگیزه خود را از طراحی این هواپیمای خورشیدی، ارائه دیدگاه جدیدی به هوانوردی پایدار خورشیدی تعریف می‌کند. اما چگونه می‌توان به آن دست یافت؟ ظاهرا عامل کلیدی دستیابی به آن، پایداری است که به طور کامل با پنل‌های خورشیدی قابل دستیابی است.

وی افزود: من معتقدم که فناوری مدرن به اندازه کافی پیشرفته است که به ما امکان بدهد با انرژی خورشیدی پرواز کنیم. اکنون زمان آن فرا رسیده است که جهان این کار را انجام دهد.

فالکون سولار با دستیابی به بهره‌وری انرژی بالاتر در حمل و نقل هوایی و رویکردی متفاوت در طراحی می‌تواند به پایداری دست یابد. این مفهوم با ظاهر چشم نواز خود که شبیه به شاهین است با صفحات خورشیدی قرار گرفته روی آن می‌تواند راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را برای مشکلات مربوط به پایداری ارائه دهد.

اگرچه این فقط یک طراحی مفهومی است، اما این طراحی جسورانه و نوآورانه می‌تواند الهام‌بخش هوانوردی در آینده نزدیک باشد و منجر به توسعه مدل‌های جدید هواپیماهای کارآمدتر شود.

در حال حاضر ما در زمانی زندگی می‌کنیم که تقریبا همه در حال سبزتر و پاک‌تر شدن است. بنابراین چرا انرژی خورشیدی آینده هوانوردی را رقم نزند؟

 

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: صفحات خورشیدی انرژی خورشیدی انرژی خورشیدی صفحات خورشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۹۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید

مشکلات انرژی و تامین برق در ایران در چند سال اخیر لزوم استفاده از تجهیزات جدید را بیش از پیش نمایان می کند. تهویه مطبوع به عنوان یک بخش بسیار پرمصرف، همواره شاهد ارائه محصولات جدید و مدرن برای کاهش مصرف انرژی بوده است. سیستم Variable refrigerant flow (VRF) یکی از سیستم های جدید تهویه مطبوع است که توانایی تامین سرمایش و گرمایش را به خوبی داشته و نسبت به رقبای خود یعنی چیلر و دیگ، بازدهی بهتری ارائه می دهد.

سیستم VRF در سراسر دنیا با استقبال خوبی رو به رو بوده است و در ایران نیز در چند سال اخیر به خوبی جای خود را در بازار باز کرده است. متاسفانه مانند هر سیستم جدید دیگر در زمینه سیستم VRF هم عموم مهندسان، تکنسین ها و هم افراد درگیر در زمینه تهویه مطبوع، اطلاعات مناسبی درباره این سیستم را ندارند. این موضوع از یک طرف و تخصصی بودن نصب، اجرا و طراحی سیستم VRF از طرف دیگر باعث شده ضمن از دست رفتن بازدهی انرژی به دلیل نصب و طراحی نادرست، قابلیت اطمینان این سیستم نیز کاهش یابد. قصد داریم که در این مقاله، سیستم‌ VRF را مورد بررسی قرار دهیم ؛ لذا اگر می‌خواهید با نحوه کار این تکنولوژی جدید و مزایا و معایب آن آشنا شوید، ادامه‌ی مقاله را از دست ندهید.

 

 

وی آر اف VRF چگونه کار می‌کند؟

مبدا شکل‌گیری سیستم VRF برای اولین بار در کشور ژاپن و حدود 40 سال پیش بوده است، اما در طی این سال‌ها، تغییرات اساسی روی آن رخ داده است. در سیستم VRF از جریان پیدا کردن یک سیال برای ایجاد سرمایش و گرمایش استفاده می‌شود. در حقیقت، سیستم‌های VRF شباهت زیادی به کولرهای گازی دارند چرا که از یونیت‌های داخلی و خارجی تشکیل شده‌اند. اما متغیر بودن مبرد یا سرد کننده باعث شده است که صرفه‌جویی بیشتری در مصرف انرژی داشته باشد و بتوان دمای نقاط مختلف ساختمان را به راحتی تنظیم نمود. سیستم تهویه‌ی VRF را می‌توان به صورت گسترده در ساختمان‌های بزرگ مورد استفاده قرار داد. چرا که با استفاده از این سیستم، تنظیم دما در بخش‌های مختلف ساختمان به راحتی انجام می‌گیرد. این قابلیتی است که در اسپلیت‌ها وجود ندارد و شما اگر بخواهید دمای یک اتاق را تغییر دهید، باید یک اسپلیت جداگانه برای آن خریداری کنید.

 

 

 ر سیستم VRF بر خلاف سایر سیستم‌های تهویه، هیچگونه آبی وجود ندارد، بلکه مبرد که یک نوع گاز فریون است به صورت مستقیم انرژی را در یونیت‌های خارجی و داخلی جابه‌جا می‌کند. از آن‌جایی که می‌توان میزان میزان مبردی که وارد هر یونیت می‌شود را کنترل کرد، دمای هوا نیز به سادگی قابل تنظیم خواهد بود.

مزایای استفاده از سیستم VRF  

 

۱- بازدهی بالا

طراحی سیستم‌های وی آر اف به گونه‌ای است که با مصرف حداقل انرژی، بیشترین انتقال حرارت را داشته باشد. از همین رو، مصرف انرژی این سیستم، نسبت به سایر سیستم‌های سرمایش و گرمایش مرسوم مانند اسپلیت‌ها و کولرهای گازی بسیار کمتر است. از طرفی، در سیستم VRF می‌توان بدون نیاز به تولید گرما و صرفا با انتقال حرارت از مکانی به مکان دیگر، نقاط مختلف را گرم کرد.

۲- حفظ محیط زیست

احتمالا شما هم با خطرات زیست محیطی بسیاری از دستگاه‌های خنک کننده آشنایی دارید. این سیستم‌ها با آزاد کردن گازهای سمی، باعث ایجاد آسیب‌های جدی برای محیط زیست می‌شوند. این در حالی است که در سیستم VRF خبری از این گازهای سمی نیست. بنابراین با خیال راحت می‌توانید تهویه‌ی ساختمان خود را به VRF بسپارید.

 

 

۳- هوشمند بودن

ممکن است نیاز داشته باشید که هر اتاق در منزل شما دمای خاصی داشته باشد، مثلا در تابستان، اتاق خواب شما خنک‌تر از اتاق کودکانتان باشد، یا در یک زمان یک اتاق گرم شود و اتاق دیگری سرد. در گذشته، برای این کار، شما مجبور بودید که برای هر اتاق یک دستگاه سردکننده یا گرم‌کننده مجزا تهیه نمایید. اما امروزه، این مشکل با فناوری جدید ارائه شده در سیستم‌های VRF برطرف شده است.

طراحی سیستم‌های VRF بسیار هوشمندانه است و به راحتی می‌توان دمای اتاق‌ها و بخش‌های مرکزی ساختمان را تغییر داد. این ویژگی، ضمن کمک به مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن، شما را از خرید چند سیستم گرمایشی و سرمایشی بی‌نیاز می‌نماید. همچنین وجود عیب‌یاب‌های اتوماتیک نیز باعث شده است که مشکلات احتمالی دستگاه به راحتی شناسایی شده و تعمیر آن با سرعت بیشتری انجام شود. علاوه بر این، سیستم VRF دارای فیلتراسیون هوشمند هستند و می توانند هوای وارد شده به کمپرسورها را فیلتر کرده و مانع از ورود ذرات گرد و غبار به فضای داخلی شوند.

  ۴- کاربرد در همه‌ی شرایط آب و هوایی

همان‌طور که می‌دانید، برخی از سیستم‌های تهویه را نمی‌توان در مناطق مرطوب استفاده کرد. یا اینکه استفاده از آن‌ها در برخی مناطق، چندان بازدهی بالایی ندارد. سیستم VRF، این مشکل را نیز حل نموده‌است و آن را می‌توان در همه‌ی شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار داد؛ بدون اینکه بازدهی دستگاه کاهش محسوسی پیدا کند.

5- حمل و نقل و نصب راحت سیستم VRF

تجهیزات مورد استفاده در سیستم وی آر اف دارای اندازه‌های مناسب و وزن کم هستند. به همین دلیل، حمل و نقل و نصب آن‌ها راحت‌تر انجام می‌شود. همچنین، قرار گرفتن یونیت‌های خارجی در پشت بام، باعث افزایش فضای مفید درون ساختمان خواهد شد. علاوه بر آن، یونیت‌های داخلی نیز در سقف سازه طراحی می‌شوند و فضای داخلی را اشغال نمی‌کنند.

۶- عدم نیاز به موتور خانه

در سیستم VRF هیچ نیازی به موتورخانه و فضای کنترل حرارت وجود ندارد و تمامی فرایند سرمایش و گرمایش تنها توسط یونیت‌های داخلی و خارجی انجام می‌شود. از طرفی، در دستگاه وی آر اف نیازی به لوله کشی و کانال کشی‌های گسترده نخواهد بود. از همین رو، هزینه‌های نصب نیز تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند.

 

 

معایب استفاده از سیستم‌های VRF   ۱- بالا بودن هزینه‌ی اولیه

دستگاه‌های VRF نسبت به اسپلیت‌ها، کولرهای گازی و چیلر دارای قیمت بالاتری هستند. مخصوصا اگر از مدل برقی VRF بخواهید استفاده کنید. از همین رو، برای استفاده از این سیستم در ساختمان‌های بزرگ، ممکن است مجبور به پرداخت پول بیشتری شوید. لازم به ذکر است که هر چقدر متراژ ساختمان بیشتر باشد، تعداد یونیت‌های داخلی نیز افزایش پیدا می کند.

2- نصب و راه اندازی تخصصی

پیشرفته بودن سیستم VRF باعث شده است که طراحی و راه اندازی آن با دشواری‌هایی همراه باشد. به همین دلیل، فرایند نصب دستگاه‌های وی آر اف باید توسط مهندسان و متخصصان با تجربه انجام شود و هر کسی نمی‌تواند این کار را برای شما انجام دهد. نیازمند است طراحی و نصب و راه اندازی سیستم VRF خود را به مجموعه های متخصص و حرفه ای بسپارید.

سخن آخر

در انتها، پیشنهاد می شود در صورت تمایل به سیستم VRF با گروه مهندسین تتا از باسابقه ترین مجموعه های تخصصی تهویه مطبوع و VRF مشورت نموده و انتخاب سیستم تهویه مطبوع خود را با خیال راحت به این مجموعه بسپارید. گروه مهندسین تتا با توانایی واردات VRF با برندهای SAMSUNG کره جنوبی و TICA چین، به شکل تخصصی آماده خدمت رسانی به شکل صفر تا صد در زمینه اینگونه سیستم ها از طراحی و مشاوره تا نصب و راه اندازی می باشد. برای مشاوره بیشتر در زمینه انواع سیستم های تهویه مطبوع از طریق وبسایت tetacompany.com و تلفن 02188509804 تماس حاصل فرمایید یا از طریق شبکه های اجتماعی به آدرس @iranteta ارتباط برقرار نمایید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • ساکت الهامی و یک انگیزه مهم برای شکستن رکورد پرسپولیس
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • تلاشم شکستن رکورد دنیا در فری استایل است
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • شکست‌ناپذیری در ۴۷ بازی متوالی؛ خیز لورکوزن برای شکستن رکورد تاریخی بنفیکا
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند